Iris Scholten – Data Analist

Iris is een positief ingestelde en prestatiegerichte professional die als PhD in Psycholinguïstiek furore heeft gemaakt in verschillende wetenschappelijke tijdschriften. Ze is een echte aanpakker en bouwt graag de brug tussen de techniek en de data die voorhanden is. Het doorgronden van data is wel aan haar besteed! Met haar scherpe blik voorziet ze in de implementatie van intelligente datagedreven oplossingen voor onze opdrachtgevers.

Maatschappelijke impact realiseren

Iris ziet binnen STARC alle ruimte om te pionieren en omschrijft haar komst als een mooi avontuur. “STARC bedient verschillende opdrachtgevers die een link hebben met de maatschappij. Het is waardevol om resultaat te zien van werk, helemaal wetende dat de samenleving erop vooruitgaat.”

Duurzaam en doordacht te werk gaan vormt een speerpunt voor Iris. Op de vraag of Iris een specifiek voorkeursdomein heeft, is ze minder stellig. “Mijn interessegebied is heel breed. Voor alle domeinen zie ik wel mogelijkheden om met behulp van slimme data nieuwe verbanden te leggen die onze klanten vooruithelpen.”

Expertisegebieden

  • Domeinen: psychologie, maatschappij, research, linguïstiek en civiele infra.
  • Programmeertalen, software, frameworks: Python, Java, R, SQL, Tableau, Excel, SPSS, Scrum.
  • Data-expertises: data inwinning en conversie, statistiek en regressie analyse, machine learning, patroonanalyse, data translating.