De sleutel tot het realiseren van de transitie naar datagedreven werken en het overtreffen van organisatiedoelen.

Met capaciteit geven we sturing aan het beoogde digitaliseringstempo en invulling aan het gemis van kennis.

gemeente-utrecht RWS Assetrail

Capaciteit

In de keten van de bouwsector werken mensen. Het van de grond krijgen van ambities in de gebouwde omgeving vergt vanzelfsprekend de nodige capaciteit. Daar ontbeert het veel organisaties structureel aan. Het gevolg? Er zijn meer ambities dan mensen. Dan kun je genoegen nemen met minder…

… maar dat hoeft zeker niet! STARC levert slimme data-oplossingen waarmee organisaties met minder ‘handjes’ ambities kunnen waarmaken. Of het nu gaat om kostenbeheersing, het verschaffen van BI-inzichten of het kwalitatief maken van ruwe data; STARC zorgt ervoor dat je mensen vertrouwen hebben in data-oplossingen, jouw concurrentiepositie versterkt en ook op de (middel)lange termijn profiteert van efficiëntere, datagedreven werkprocessen.

Neem contact op

Kundige professionals

De continuïteit van organisaties in de gebouwde omgeving wordt gehinderd door een tekort aan gekwalificeerd personeel over de gehele breedte van het werkveld. Werkprocessen moeten, met andere woorden, efficiënter worden ingericht. Met het inrichten van slimme dataprocessen zorgen we ervoor dat de operatie gaat lopen als een geoliede machine. Kortom: met minder mensen, meer werk verzetten.

Om je te ondersteunen bij het implementeren van datagedreven werken, biedt STARC begeleiding en expertise op maat. Hierbij kun je denken aan geodata-oplossingen voor het koppelen van locaties voor asset management, het omzetten van Excel-rapportages naar geautomatiseerde Power BI-visualisaties en defectiviteitsanalyses. De mogelijkheden met data zijn nagenoeg eindeloos.

Aanpak

Onze aanpak begint met het grondig begrijpen van de bedrijfsdoelen en -processen. Vervolgens verzamelen we relevante data uit verschillende bronnen, zoals historische data, marktprognoses en klantvraag. Met geavanceerde analysetechnieken identificeren we patronen, trends en correlaties in deze data, waardoor we waardevolle inzichten genereren. Wij leveren de capaciteit en expertise in welke fase je ook instapt. We bieden de juiste bouwstenen om grip te krijgen op je processen.

Data ontsluiten

  • Data pipelines opbouwen (ETL). Zo leggen we de basis voor een solide data infrastructuur;
  • Prepareren van data. We schonen je data op, transformeren en structureren de ruwe data om deze geschikt te maken voor verdere analyse;
  • Dataverbanden leggen. Onze data scientists nemen het initiatief om data te analyseren en verbanden te ontdekken. Van daaruit worden nieuwe oplossingen toegepast en zelflerende data-modellen ontwikkeld.

Datavisualisaties

  • Kwaliteit optimaliseren. We controleren de nauwkeurigheid, volledigheid, consistentie en relevantie van de data alvorens deze in te zetten;
  • Analyseren en visualiseren van de data. We passen statistische analyses en modellen toe om patronen in data te ontdekken en er inzichten uit te halen. Daarvan creëren we vervolgens visuele representaties voor een duidelijke presentatieweergave.

Duurzaam bouwen

  • Zero emissie bouwplaats. Met slimme datakoppelingen tellen we samen met je af naar een net-zero milieu-impact;
  • Materiaalpaspoort. We ondersteunen je met het in kaart brengen van alle bouwmaterialen in een gebouw of kunstwerk en hun gebruikslocatie, met het oog op recyclebaarheid in de toekomst.

“Met STARC onthullen we de kostbare geheimen die data in zich bergt, en ontgrendelen we de potentie van onze assets. Samen bouwen we aan een slimmere, veiligere en leefbaardere Nederland, gedreven door data, minder incidenten en een lagere uitstoot.”

Marc van den Boogaard, founder STARC

Maak gebruik van onze expertise

Van een eenmalige opdracht tot langdurige fulltime samenwerking – je kunt in beide gevallen bij STARC terecht. Hoe het ook zij; wij zorgen ervoor dat je bouwprocessen doorgang vinden.

Kan STARC wat het belooft?

Als STARC zijnde zijn we ruim één jaar onderweg. Inmiddels bestaan we uit een team van meer dan 10 gedreven business en dataspecialisten. De meeste collega’s hebben een achtergrond in de gebouwde omgeving en Marc en Christiaan zijn inmiddels opgeteld ruim 34 jaar actief betrokken in de bouwwereld. We hebben alle kennis en kunde in huis om op maat gemaakte oplossingen te bieden die aansluiten bij de behoeften en doelstellingen in de gebouwde omgeving.

Hoe maakt STARC het verschil?

Wat ons onderscheidt, is onze verregaande kennis en kunde over de gebouwde omgeving gecombineerd met data(/IT). Daardoor nemen we beslissingen met vertrouwen. We geloven dat datagedreven besluitvorming niet alleen gebaseerd moet zijn op statistieken en analyses, maar ook op een diepgaand begrip van de bedrijfscontext en unieke uitdagingen.

Levert STARC standaard-pakketten?

We begrijpen dat elke organisatie uniek is en specifieke uitdagingen heeft. Daarom wordt er maatwerk geleverd, afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte van het bedrijf en de kennis die reeds in huis is op het gebied van data.

Vragen?

Neem contact op met: Marc van den Boogaard – STARC-founder

E: marc.vandenboogaard@starc.nl
T: 0625275185

Bel mij terug Wil je graag dat wij contact met jou opnemen? Laat dan hier je gegevens achter.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan