Wij transformeren je data in dynamische besluitvorming en geven vorm aan de toekomst van je organisatie.

Wij ontsluiten de kracht van grote hoeveelheden data voor strategische groei, voorspelkracht en concurrentievoordeel.

van den Herik Assetrail kadaster schiphol-group stichting-crow Tennet-TSO

Data consultancy

In de steeds complexer wordende gebouwde omgeving is het voor organisaties van cruciaal belang om datagedreven te werken. Onze deskundige consultants helpen je bij het benutten van de kracht van data om betere en effectievere beslissingen te nemen. Met slimme analyses en datagedreven inzichten helpen zij je om efficiënter te werken, kosten te besparen, risico’s te verminderen en assets optimaal te managen.

Zo behaal je een concurrentievoordeel in de dynamische keten van de bouwsector en investeer je in de wendbaarheid en toekomstbestendigheid van je organisatie.

Neem contact op

Naar 100% datagedreven werken

Data consultancy van STARC legt het fundament voor datagedreven besluitvorming. Bij STARC geloven we in het nemen van beslissingen op basis van cijfermatige verbanden in plaats van onderbuikgevoel en business-as-usual. Datagedreven besluitvorming stelt je in staat om nieuwe kansen te identificeren en werkprocessen te versnellen. Of je op dit vlak al stappen hebt gezet of net begint, wij maken de weg vrij voor 100% datagedreven werken. Onze consultants komen met een plan op maat, afgestemd op de data-adoptie van jouw organisatie.

Onze data consultants zijn experts op het gebied van datagedreven oplossingen en hebben ervaring in de gehele keten van de bouwsector. Ze zijn bedreven in het verzamelen, analyseren en ontsluiten van data om waardevolle inzichten te genereren. Door gebruik te maken van geavanceerde analysetechnieken en -hulpmiddelen, helpen ze je bij het identificeren van trends, het voorspellen van toekomstige marktontwikkelingen en het nemen van weloverwogen beslissingen.

Waar liggen jouw ambities om te bouwen met data?

Het juiste gebruik van data helpt je bij het identificeren van knelpunten in werkprocessen, het realiseren van kostenbesparingen, het invullen van duurzaamheidsdoelen en het stroomlijnen van projecten. In welke fase je ook instapt, we bieden de juiste bouwstenen om grip te krijgen op je processen.

Dataplan maken

 • Eerste analyse. We kijken hierbij naar je bedrijfsstrategie, aanleiding en vraag voor het inventariseren van geschikte oplossingen;
 • Kwalitatieve analyse. We benoemen de werkelijke behoefte en zetten een routekaart op naar professioneel datamanagement;
 • Interviews met data stakeholders. We vertalen hun bevindingen en wensen door naar een duidelijk en realiseerbaar dataplan;
 • Sparringssessie. We stellen het definitieve dataplan vast met het oog op continuïteit en toekomstbestendigheid van je bedrijfsprocessen.

Data op orde brengen

 • Data inwinnen. We brengen in kaart welke data mogelijk ontbreekt en hoe deze slim en effectief gegenereerd kan worden;
 • Governance. We definiëren het databeleid, inclusief de vragen hoe en waar data wordt opgeslagen en wie er toegang toe heeft;
 • Kwaliteit op orde brengen. We controleren en verbeteren je database aan de hand van relevante verbetermethoden, waaronder data cleaning en data mining;
 • Datasilo’s naar elkaar ontsluiten. We brengen je afzonderlijke databronnen samen tot één gezamenlijke taal die voor iedereen leesbaar en bruikbaar is met het beschikbaar stellen van een data warehouse.

Slimme data-oplossingen

 • Datavisualisaties. We modelleren en rapporteren jouw data om inzichten en voorspellingen te genereren.
 • AI- en IoT-oplossingen. We maken slimme koppelingen voor datamanagement en zorgen zodoende voor meer voorspelkracht en dataperspectief.
 • Asset management. We identificeren, evalueren en optimaliseren je assets op basis van datagedreven inzichten, via ons asset management platform.

“In de gehele keten van de bouwsector ligt de kracht niet in constante werving, maar in efficiëntie en slimme data; minder verlies is de kortste weg naar winst.”

Christiaan van Kouwen, founder STARC

Asset Management

Wij begrijpen dat effectief beheer van de bedrijfs- of projectassets van essentieel belang is om concurrentievoordeel te behalen en duurzame resultaten te realiseren. Met onze expertise op het gebied van asset management helpen we je bij het identificeren, evalueren en optimaliseren van assets op basis van datagedreven inzichten. Of het nu gaat om financiële activa, fysieke apparatuur of digitale bronnen, wij bieden aangepaste oplossingen om de asset management strategie te versterken en waarde te maximaliseren.

Data Warehouse

Binnen veel organisaties zijn verschillende datasilo’s in gebruik. STARC zorgt ervoor dat deze data ontsloten wordt door middel van het opzetten en beheren van een data warehouse. Dit vormt de centrale hub voor het leggen van verbanden, informatievraagstukken en belangrijke inzichten om betere beslissingen te nemen. Het faciliteert feitelijk een SSOT (Single Source of Truth) binnen je organisatie.

STARC verbindt

Met onze consultancydiensten profiteer je van de vele voordelen van datagedreven besluitvorming. Je verbetert de operationele efficiëntie, ontdekt nieuwe zakelijke kansen, kunt klantgedrag beter voorspellen en betere strategische beslissingen nemen. Hier zijn enkele specifieke voordelen die datagedreven besluitvorming met zich meebrengt:

 • Verhoogde grip op de operatie. Door gebruik te maken van feitelijke gegevens in plaats van aannames of intuïtie, kun je beslissingen nemen op basis van objectieve informatie.
 • Kostenoptimalisatie. Door data te analyseren, kun je inefficiënties en verspillingen in je bedrijfsprocessen identificeren.
 • Identificeren van trends en kansen. Data-analyse stelt je in staat om de slagingskans voor bijvoorbeeld tendering in kaart te brengen;
 • Klantgerichtheid. Door klantdata te analyseren, begrijp je beter wat klanten willen en nodig hebben.
 • Verbeterde besluitvorming. Door datagedreven inzichten te gebruiken, kun je beter onderbouwde beslissingen nemen. Zo kun je bijvoorbeeld beslissen welke onderhoudsfrequenties het meest effectief zijn op basis van historische data.
Neem contact op

Hoe maakt STARC het verschil?

Wat ons onderscheidt, is onze verregaande kennis en kunde over de gebouwde omgeving gecombineerd met data(/IT). Daardoor nemen we beslissingen met vertrouwen. We geloven dat datagedreven besluitvorming niet alleen gebaseerd moet zijn op statistieken en analyses, maar ook op een diepgaand begrip van de bedrijfscontext en unieke uitdagingen.

Wat levert een Business Impact Analyse op?

Of je nu een groot of klein bedrijf bent, bij STARC geloven we in het nemen van beslissingen op basis van feiten en trends. We verrijken het domein van de gebouwde omgeving met cijfers en statistieken. We werken samen met opdrachtgevers aan een zorgvuldig opgestelde Business Impact Analyse. De gemiddelde algemene kostenreductie van datagedreven werken over de gehele life-cyclus is 16%.

Direct impact ervaren? Naast een Business Impact Analyse kunnen we tegelijk aan de gang met een data quick-win. Met onze STARC-toolkit kunnen we binnen 3 uur een iteratie doen, waarna je meteen een data quick-win kunt ervaren. Met als doel om direct de voordelen van een data gedreven oplossing te ervaren.

Klik hier voor meer informatie over de Business Impact Analyse van STARC.

Levert STARC standaard-pakketten?

We begrijpen dat elke organisatie uniek is en specifieke uitdagingen heeft. Daarom wordt er maatwerk geleverd, afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte van het bedrijf en de kennis die reeds in huis is op het gebied van data.

Vragen?

Neem contact op met

Christiaan van Kouwen
E: christiaan.vankouwen@starc.nl
T: 0683510489

Bel mij terug Wil je graag dat wij contact met jou opnemen? Laat dan hier je gegevens achter.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan