Consultancy boutique STARC – dé allround data-expert voor de gebouwde omgeving

Door: STARC op 28 maart 2023 Data consultancy

Ontwikkelingen op het gebied van data in de gebouwde omgeving dienen zich in hoog tempo aan. Dat vraagt om aanpassingen in bouworganisaties en specialisten die hierin mee kunnen gaan. Bij STARC geloven we in datagedreven werken: het nemen van beslissingen op basis van feiten en trends. Onze consultancy boutique helpt je processen te stroomlijnen, inzicht te krijgen in risico’s en scherper te sturen binnen het beschikbare budget. Ontdek hieronder onze aanpak.

Onze werkwijze

STARC is een consultancy boutique in de bouw- en infrasector. We zijn gespecialiseerd in data- en trendanalyses voor het maken van datagedreven beslissingen. 

Ons team van gespecialiseerde consultants geven betekenis aan data met hun uitvoerige domeinkennis en expertise op het gebied van data, alsook de koppeling met business en IT in de gebouwde omgeving. Met geavanceerde technologieën verhogen we je efficiëntie en winstgevendheid. Zo geniet je van een operationele, strategische en tactische voorsprong.

Datagedreven werken: hét speerpunt binnen STARC

Bij STARC vertrouwen we op data om kundig advies te leveren. We maken hierbij gebruik van data-analyses, real-time monitoring en zelflerende datamodellen. Hieronder delen we een greep uit onze focusgebieden:

Datakwaliteit verbeteren

Onder een hoge datakwaliteit verstaan we data die nauwkeurig, volledig, actueel en relevant is voor de organisatie. Door de datakwaliteit te optimaliseren verbeter je processen, waardoor besluitvorming sneller én accurater plaatsvindt. 

Predictive maintenance

Onze consultants adviseren onder meer over real-time monitoringsystemen voor het vergaren van data afkomstig uit sensoren en andere IoT-toepassingen. De verkregen data is inzetbaar voor het identificeren van potentiële problemen en risico’s. De inzichten daaruit helpen je te anticiperen op toekomstige uitval van assets, vertragingen en kostenoverschrijdingen. Met predictive maintenance voer je tijdig onderhoud uit, worden problemen voorkomen en wordt de levensduur van assets verlengd.

Smart building

Een smart building registreert gebouwdata met betrekking tot zaken zoals de bezettingsgraad, de luchtkwaliteit en het energieverbruik. Op basis hiervan kan het gebouw in kwestie optimaal worden afgestemd op zijn gebruikers. De inzichten geven besparingspotentieel weer en verlengen in de regel de levensduur van het gebouw.

Digitale transformatie

Gaan voor een digitale transformatie vergt meer dan alleen het opzetten van een slimme dataverzamelingsstrategie. We verbinden de businessbehoeftes aan passende dataoplossingen om processen te optimaliseren. Onze consultants nemen je mee in nieuwe ontwikkelingen, het (her)inrichten van datasystemen en het waarborgen van de datastrategie.

Kundig advies van dé consultancy boutique in de gebouwde omgeving

De consultants van STARC ondersteunen je graag met uiteenlopende vraagstukken over (data)systemen. Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen op het gebied van data? Neem contact met ons op via onderstaande button.

Maak kennis met STARC