Diederik van Rijen – Data Scientist/Analist

Diederik is een sociale en praktisch ingestelde collega met de nodige ervaring in dataverwerking, dashboarding en programmeren. Tot zijn expertisegebieden behoren onder meer: Machine Learning, NLP, PowerBI en Python. Kortom: een echte alleskunner!

Serious business

Hij is zeer te spreken over de werkomgang bij STARC. “De lijnen hier zijn kort en je kunt met iedereen sparren. De sfeer is op het familiaire af. Ik had niet verwacht dat het als zo’n warm bad zou voelen. Je wordt van meet af aan serieus genomen en krijgt direct de mogelijkheid jouw kijk op zaken te geven. Dat siert STARC ontzettend!”

Van ruwe data tot bruikbare informatie

Data op zichzelf zegt volgens Diederik nog niet zoveel en is als los zand. “Het krijgt pas écht betekenis als je in staat bent de ruwe data te transformeren tot bruikbare informatie en visualisaties.” Dat de datakwaliteit bij bouworganisaties in veel gevallen nog niet op orde is, omschrijft hij als een mooie uitdaging waar hij graag zijn steentje aan wil bijdragen.

Expertisegebieden

  • Programmeertalen, software, frameworks: Python, R, Javascript, SQL, PowerBI, Jupyter Notebook, Django (back-end), Vue (front-end)
  • Data-expertises: machine learning, NLP, regressie, classificatie, data-analyse