Data consultancy

In de steeds complexer wordende gebouwde omgeving is het voor bouworganisaties van cruciaal belang om datagedreven te werken. Onze deskundige consultants helpen je bij het benutten van de kracht van data om betere en effectievere beslissingen te nemen. Met geavanceerde analyses en datagedreven inzichten helpen zij je om efficiënter te werken, kosten te besparen, risico’s te verminderen en assets optimaal te managen.

Zo behaal je een concurrentievoordeel in de dynamische bouwsector en investeer je in de wendbaarheid en toekomstbestendigheid van je organisatie.

Hoogste prefab bouwtoren NL

Naar 100% datagedreven werken

Data consultancy van STARC legt het fundament voor datagedreven besluitvorming. Bij STARC geloven we in het nemen van beslissingen op basis van cijfermatige verbanden in plaats van onderbuikgevoel en business-as-usual. Datagedreven besluitvorming stelt je in staat om nieuwe kansen te identificeren en werkprocessen te versnellen. Of je op dit vlak al stappen hebt gezet of from scratch begint, wij maken de weg vrij voor 100% datagedreven werken. Onze consultants komen met een plan op maat, afgestemd op de data-adoptie van jouw organisatie.

Onze data consultants zijn experts op het gebied van datagedreven oplossingen en hebben ervaring in de gehele keten van de bouw. Ze zijn bedreven in het verzamelen, analyseren en ontsluiten van data om waardevolle inzichten te genereren. Door gebruik te maken van geavanceerde analysetechnieken en -hulpmiddelen, helpen ze je bij het identificeren van trends, het voorspellen van toekomstige marktontwikkelingen en het nemen van weloverwogen beslissingen.

Hoogste prefab bouwtoren NL

Kostenreductie én grip op je bouwprocessen

In de dynamische wereld van de bouw, waar kostenbeheersing en efficiënte werkprocessen essentieel zijn voor rendabel opleveren, biedt data-analyse een innovatieve aanpak om je projecten te structureren. Het juiste gebruik van data helpt je bij het identificeren van knelpunten, het realiseren van kostenbesparingen en het stroomlijnen van je bouwprojecten. In welke fase je ook instapt, we bieden de juiste bouwstenen om grip te krijgen op je bouwprocessen.

 • Fase: Business Analyse
  • In kaart brengen waar de wensen en behoeften liggen, wie de stakeholders zijn en de huidige data-adoptie binnen de organisatie documenteren;
  • Verifiëren en valideren van eisen en behoeftes door onderzoek, risico’s signaleren en toepassen van maatregelen;
  • Opstellen van een business case c.q. adviesplan met oplossingen en kostenraming;
  • Opstarten (deel)IT-plannen en projectteams
  • Verandermanagement doorvoeren met behulp van trainingen en klankbordsessies.
 • Fase: Data Engineering
  • Inwinnen van data: wat willen we weten en hoe gaan we dit meten?
  • Ontsluiten van data door middel van BI-tools, om deze vervolgens te bewerken, te valideren en te verrijken
  • Tranformeren (en laden) van data, door verschillende databronnen te combineren via de daarvoor bestemde tools en methodes.
 • Fase: Data Science
  • Prepareren van data: opschonen, transformeren en structureren van ruwe data om ze geschikt te maken voor analyse en modellering.
    • Data verzamelen: verzamelen van relevante gegevensbronnen voor het analytische proces.
    • Schoonmaken van data: identificeren en oplossen van inconsistenties, ontbrekende waarden en andere onregelmatigheden in de dataset.
    • Transformeren van data: omzetten van ruwe gegevens naar een geschikte vorm voor analyse, bijvoorbeeld door normalisatie of aggregatie.
    • Valideren van data: controleren van de integriteit en kwaliteit van de data, inclusief het identificeren en corrigeren van eventuele fouten.
  • Modelleren van data: ontwikkelen en toepassen van modellen op de voorbereide datasets om inzichten en voorspellingen te genereren.
Hoogste prefab bouwtoren NL

Asset management

Wij begrijpen dat effectief beheer van de bedrijfsmiddelen van essentieel belang is om concurrentievoordeel te behalen en duurzame groei te realiseren. Met onze expertise op het gebied van asset management helpen we je bij het identificeren, evalueren en optimaliseren van deze bedrijfsmiddelen op basis van datagedreven inzichten. Of het nu gaat om financiële activa, fysieke apparatuur of digitale bronnen, wij bieden aangepaste oplossingen om de asset management strategie te versterken en waarde te maximaliseren.

Ons verhaal STARC 3

Visualisatie

Een belangrijk aspect van onze dienstverlening is het visualiseren van data. We geloven dat informatie het best begrepen en gedeeld kan worden in een visuele vorm. Onze consultants creëren boeiende en interactieve visualisaties die complexe data begrijpelijk maken voor alle belanghebbenden. Op deze manier kun je gemakkelijk de belangrijkste inzichten uit de data halen en beslissingen effectief communiceren.

STARC verbindt

Met onze consultancydiensten profiteer je van de vele voordelen van datagedreven besluitvorming. Je verbetert de operationele efficiëntie, ontdekt nieuwe zakelijke kansen, kunt klantgedrag beter voorspellen en betere strategische beslissingen nemen. Hier zijn enkele specifieke voordelen die datagedreven besluitvorming met zich meebrengt:

 • Verhoogde nauwkeurigheid. Door gebruik te maken van feitelijke gegevens in plaats van aannames of intuïtie, kun je beslissingen nemen op basis van objectieve informatie.
 • Kostenoptimalisatie. Door data te analyseren, kun je inefficiënties en verspillingen in je bedrijfsprocessen identificeren.
 • Identificeren van trends en kansen. Data-analyse stelt je in staat om patronen en trends in de markt of branche te identificeren.
 • Klantgerichtheid. Door klantdata te analyseren, begrijp je beter wat klanten willen en nodig hebben.
 • Verbeterde besluitvorming. Door datagedreven inzichten te gebruiken, kun je beter onderbouwde beslissingen nemen. Zo kun je bijvoorbeeld beslissen welke producten of functies moeten worden ontwikkeld op basis van klantvoorkeuren, of welke marketingstrategieën het meest effectief zijn op basis van historische data.

Werk samen met of bij STARC

Als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van het besluitvormingsproces en het benutten van de kracht van data, neem dan contact met ons op. Ons team staat klaar om je te ondersteunen bij het nemen van betere, datagedreven beslissingen die je organisatie naar nieuwe hoogten zullen brengen.

Neem contact op
Vragen?

Neem contact op met

Marc van den Boogaard
E: m.vandenboogaard@starc.nl
T: 0625275185

Bel mij terug Wil je graag dat wij contact met jou opnemen? Laat dan hier je gegevens achter.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan