Datagedreven werken levert geld op

gesprek 2.0

5-10% faalkosten

Faalkosten over projecten in de Nederlandse bouwsector lopen uiteen van 5% tot 10% over elke euro omzet!

wie is wie

16% kosten besparing

Datagedreven werken levert over de gehele life-cycle-cost een kostenbesparing op die kan oplopen tot 165 over elke euro omzet.

Klanten vertrouwen ons

Meerdere succesvolle projecten. Lees hier hun reacties.

Shortread – data gedreven werken

Download hieronder onze handige shortread over hoe datagedreven werken en slimme datatoepassingen je vooruithelpen bij het monitoren en bijsturen van bouwprocessen.

Download shortread

Meer weten?

Plan een gesprek in met ons om de mogelijkheden te bespreken.
Contact

Met de dataconsultants van STARC houden klanten écht grip op productiviteitsgroei.

Met de dataconsultants van STARC houden klanten écht grip op productiviteitsgroei.

Question Jasper

Dit is het antwoord vna jasper

Hoogste prefab bouwtoren NL

Wat levert een samenwerking met STARC op?

Het gaat er niet om wat STARC kan. Het gaat om wat onze klanten willen bereiken. Met inzicht kun je betere keuzes maken! De voordelen van een datagedreven aanpak zijn oneindig. Je kunt denken aan meer grip op het verloop van projecten, een efficiëntere organisatie en zelfs voorspelbare resultaten. Met alleen al meer efficiëntie is het mogelijk om met minder mensen meer te doen. Dat is wel zo waardevol in een tijd waar technische mensen schaars zijn.


STARC brengt vooruitgang

We geven betekenis aan data. Data wordt informatie, informatie wordt kennis en kennis geeft voorsprong. We stellen de juiste vragen. Door gehoor te geven aan de werkelijke behoefte van onze opdrachtgevers lopen we voorop. Dat maakt het verschil en levert een waardevol en efficiënt project. Door handen en voeten te geven aan de business, essentiële domeinkennis, de nieuwste ontwikkelingen en wet- en regelgeving is onze aanpak compleet.

Bouwsector is gevoeliger voor faalkosten

”De bouwsector is gevoeliger voor faalkosten dan andere sectoren. De faalkosten zijn in andere sectoren dan ook vele malen lager. Deels heeft dit te maken met het ingewikkelde, gefragmenteerde bouwproces. Dat proces wordt gekenmerkt door een scheiding tussen ontwerp en uitvoering en de samenwerking tussen een groot aantal partijen. De sector kan zich de hoge faalkosten deels zelf aanrekenen vanwege het gebrek aan standaardisatie en samenwerking.”

Bron: Faalkosten en Budgetoverschrijdingen (2017), TU Delft

Hoogste prefab bouwtoren NL

Wat betekent STARC voor haar klanten?

Bij STARC geloven we in het voortdurend ontwikkelen van mensen, teams en organisaties. Stilstaan is immers achteruitgang. Wij helpen organisaties met het maken van (de eerste echte) datastappen en doorontwikkelingen. Een goed begin is het halve werk zoals vaak wordt gezegd. Een goede aanpak begint dan ook met een business analyse. De klantbehoefte en reeds gerealiseerde voortgang bepaalt de intensiteit van de analyse.

Business waarde centraal
De centrale vraag dient te zijn; welke businesswaarde wil de klant nu en in de toekomst creëren? Het resultaat van een gedegen analyse is een dataplan, waarmee we sturing kunnen geven aan behoeften, bestaande en toekomstige inzichten, de uitdagingen, bestaande en nieuwe databronnen, datacreatie, (her)inrichting van (IT-)processen en zeer belangrijk: een gedegen adoptie aanpak.

Snel schakelen
Naast een projectmatige aanpak kan STARC voorzien in de behoefte voor de inzet van kennis en expertise. We kunnen snel schakelen en onze kennis en expertise zal de komende jaren flink verder groeien. STARC staat klaar om vooruitgang te creëren!

Operational excellence

Van data naar informatie

Zonder goede data ook geen goede informatie. Maar hoe beoordeel je de datakwaliteit? En hoe kun je staven of data bruikbaar, geschikt of nuttig is?

Lees meer
Construction

Onderhoud van bruggen

Stremming of uitval van een brug brengt grote gevolgen en de nodige kosten met zich mee. Slimme technologie draagt bij aan efficiënter onderhoud.

Ontdek hier hoe
Erasmusbrug

Waterbeheer i.c.m. data

Met de beschikbaarheid en brede inzet van data is er vandaag de dag meer sturingsinformatie voorhanden dan ooit voor het maken van beslissingen.

Bekijk 3 projecten
Hoogste prefab bouwtoren NL

Samen kundig groeien

et STARC komt een datagedreven vooruitgang tot leven.

Samen.

We geloven in samenwerkingen. Alleen gaan we het in de wereld niet redden. Met kennis van zaken en oprechte betrokkenheid gaan we recht op onze doelen af. Eerlijk en transparant communiceren staat hierbij centraal.

Kundig.

Vasthouden aan het bekende is aan ons niet besteed. We vertrouwen op technische kennis en feitelijk oordeel om kundig advies en kwaliteit te leveren. We zijn intrinsiek gemotiveerd om op een intelligente manier impact te maken voor onze mensen, opdrachtgevers en de samenleving.

Groeien.

We geloven in gestructureerd groeien en de kracht van zelfsturing door klanten. Met durf, vastberadenheid en een open blik op de wereld creëren we waarde voor morgen en de toekomst van onze klanten. Dat maakt ons STARC!

Eén gemeenschappelijke datataal

Veel bouworganisaties beschikken over data. Vaak is deze data te versnipperd om er werkelijk waarde uit te halen. STARC zorgt voor de juiste datakoppelingen en één gezamenlijke datataal die voor alle betrokkenen leesbaar en bruikbaar is.

STARC helpt met…

  • … overzichtelijker werken
  • … soepelere werkprocessen
  • … snellere besluitvorming

Meer grip op assets en faalkostenreductie

Het samenspel van sourcing, bezetting en oplevering luistert erg nauw. Meer dan eens worden geplande opleverdata overschreden en rijzen kosten de pan uit. Meer zekerheid en continuïteit is daarom meer dan gewenst.

STARC helpt met…

  • … meer inzicht in bouwprocessen
  • … betere sturingsinformatie
  • … winstgevender werken

Verzet meer werk met bestaand personeel

In de bouwsector is al jaren een nijpend tekort aan gekwalificeerd personeel. Er is vooral een tekort aan uitvoerders, werkvoorbereiders en calculatoren. Met andere woorden: werk moet bovenal efficiënter gebeuren.

STARC helpt met…

  • Operationele ondersteuning
  • Verlagen administratieve lasten
  • Automatiseren van terugkerende taken
Vragen?

Neem contact op met

Christiaan van Kouwen
E: c.vankouwen@starc.nl
T: 0683510489

Bel mij terug Wil je graag dat wij contact met jou opnemen? Laat dan hier je gegevens achter.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

De waarde van reeds beschikbare data is immens, vooral voor het leggen van verbanden. Denk aan het koppelen van geografische informatie aan verkeersveiligheid. Onze data-scientist consultant neemt het initiatief om data te analyseren en verbanden te ontdekken. Van daaruit worden nieuwe oplossingen toegepast en algoritmes en zelflerende data-modellen ontwikkeld.

Onze expertise? STARC bouwt aan kennis ontwikkeling in data, IT en domeinkennis.

Neem contact op

Governance is voor elke organisatie een actueel gespreksonderwerp. Maar hoe bepaal je de kwaliteit en meerwaarde? Of de vertaling naar impact en urgentie? Deze vraagstukken zijn niet altijd eenvoudig. Een impactanalyse is onmisbaar om gegevensbeheer naar een hoger niveau te brengen.

Onze uitdaging? STARC bouwt aan kansen waar anderen problemen zien en daagt zijn omgeving uit om in beweging te komen.

Neem contact op

Gefeliciteerd, we hebben inmiddels de intentie om samen te werken. We bespreken de laatste details en ondertekenen jouw arbeidsovereenkomst. Welkom aan boord bij STARC!

We gaan verder in gesprek en op zoek naar jouw drijfveren en ambities. Gedrag staat bij STARC voorop, dat zegt meer dan vaardigheden. We bespreken onze aanpak en de (arbeids)mogelijkheden.

We gaan op zoek naar jouw energie en passies. We leren elkaar kennen. Wanneer kom jij écht in beweging? Welke ontwikkelingen heb jij doorgemaakt? We bespreken de toekomst met jou.

In data schuilen ongekende mogelijkheden om organisaties duurzamer, veiliger en efficiënter te maken. Om écht impact te maken wijken we af van de gebaande paden. Door bestaande data te verzamelen en aan te vullen met nieuwe data komen onze data-consultants tot een passend dataplan waarop je kunt bouwen.

Onze passie? STARC bouwt aan een organisatie met energieke en scherpe mensen en komt met slimme oplossingen.

Neem contact op

Belangrijke assets in de openbare ruimte gaan steeds vaker over de theoretische levensduur heen. De veiligheid kan onder normale omstandigheden niet meer worden gegarandeerd. Met sensordata wordt echter real-time monitoring mogelijk. Krijg dagelijks grip op data met overzichtelijke rapportages en dashboards om bruggen, kunstwerken of andere objecten toegankelijk te houden.

Onze ontwikkeling? STARC bouwt aan de gebouwde omgeving met een vooruitziende blik.

Neem contact op