Locatie

Utrecht

Tijdsduur

2022 – heden

Opdrachtgever

Bedrijf

Behaalde resultaten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio. Quisque volutpat mattis eros. Nullam malesuada erat ut turpis. Suspendisse urna nibh, viverra non, semper suscipit, posuere a, pede.

% daling faalkosten
Tijdsbesparing
FTE reductie

Over bedrijf X

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Wat regelt STARC bij bedrijf X?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio. Quisque volutpat mattis eros. Nullam malesuada erat ut turpis. Suspendisse urna nibh, viverra non, semper suscipit, posuere a, pede.

 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
 • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
 • Vestibulum auctor dapibus neque.
 • Nunc dignissim risus id metus.

Waarom gekozen voor STARC

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio. Quisque volutpat mattis eros. Nullam malesuada erat ut turpis. Suspendisse urna nibh, viverra non, semper suscipit, posuere a, pede.

 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
 • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
 • Vestibulum auctor dapibus neque.
 • Nunc dignissim risus id metus.

Quote

Naam, Functie bij bedrijf X

Wat kan STARC voor jouw bedrijf betekenen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio. Quisque volutpat mattis eros. Nullam malesuada erat ut turpis. Suspendisse urna nibh, viverra non, semper suscipit, posuere a, pede.

Data consultancy

Organisaties in de gebouwde omgeving vertrouwen vaker op data om goed geïnformeerd beslissingen te kunnen nemen, bijvoorbeeld om nieuwe businesskansen te definiëren of efficiëntere manieren van werken te vinden. Kortom, om de grootst mogelijke impact te realiseren. STARC helpt met het creëren van dataperspectief. Benieuwd naar onze aanpak?
Meer informatie

Capaciteit

Data helpt organisaties om in beweging te blijven. De kansen om met data vooruit te kijken, realtime afwijkingen te detecteren en geautomatiseerd beslissingen te nemen. zijn eindeloos. STARC levert de capaciteit die nodig is om vooruit te gaan en je nieuwe sturingsinformatie helpt opdoen. Benieuwd naar onze aanpak?
Meer informatie

Vragen?

Neem contact op met

Marc van den Boogaard
E: m.vandenboogaard@starc.nl
T: 0625275185

Bel mij terug Wil je graag dat wij contact met jou opnemen? Laat dan hier je gegevens achter.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hoogste prefab bouwtoren NL

De gehele branche sneller en slimmer

Samen digitaal optrekken om je eigen organisatie én de gehele branche slimmer en sneller te maken: dat is de kern van digiGO. De doelen van digiGO:

 • Minstens 1,6% jaarlijkse groei arbeidsproductiviteit in de periode van 2024-2030
 • Minstens 25% reductie van de geschatte jaarlijkse 9 miljard faalkosten uiterlijk in 2030
 • Minstens 60% CO2-reductie in Nederland in 2030
 • Minstens 50% stikstofreductie in de bouw en installatielogistiek uiterlijk in 2030
 • Minstens 50% van de bouw en installatie-economie circulair uiterlijk in 2030
 • Minstens 25% verkorting van doorlooptijd van (ver)bouwprojecten (o.a. in efficiëntere vergunningsverlening) uiterlijk in 2030

Samen met inmiddels meer dan 60 andere organisaties in de gehele keten van de bouwsector onderschrijft STARC deze doelen. We streven ernaar om je bedrijf volledig te digitaliseren en de ketensamenwerking zo naadloos en efficiënt mogelijk te maken. Hiervoor bieden wij strategische ondersteuning en innovatieve oplossingen die helpen bij het realiseren van digitale ambities binnen de bouw.

Digitaliseren doen we samen

Om de digitaliseringsbeweging te versnellen, is het van belang dat beter zichtbaar wordt welke kennis al toegankelijk is en welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van digitalisering.

Voor het realiseren van de gezamenlijke digitaliseringsambities, zijn álle partijen uit de sector nodig. De weg naar een gezamenlijke digitalisering in de bouw is een vorm van co-creatie.

Werk samen met STARC

Klinkt samen digitaal optrekken binnen de keten als muziek in de oren? En geloof je ook dat versneld digitaliseren je innovatiekracht vergroot en zorgt voor betere besluitvormingsprocessen? Ga met ons in gesprek. STARC is graag jouw sparringspartner bij deze missie.

Neem contact op

Kan ik samenwerken met STARC?

STARC ontwikkelt zich dagelijks en wil dat ook blijven doen. We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe partners om onszelf te blijven ontwikkelen. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Kan STARC wat het belooft?

Als STARC zijnde zijn we ruim één jaar onderweg. Inmiddels bestaan we uit een team van meer dan 10 gedreven business en dataspecialisten. De meeste collega’s hebben een achtergrond in de gebouwde omgeving en Marc en Christiaan zijn inmiddels opgeteld ruim 34 jaar actief betrokken in de bouwwereld. We hebben alle kennis en kunde in huis om op maat gemaakte oplossingen te bieden die aansluiten bij de behoeften en doelstellingen in de gebouwde omgeving.

Hoe maakt STARC het verschil?

Wat ons onderscheidt, is onze verregaande kennis en kunde over de gebouwde omgeving gecombineerd met data(/IT). Daardoor nemen we beslissingen met vertrouwen. We geloven dat datagedreven besluitvorming niet alleen gebaseerd moet zijn op statistieken en analyses, maar ook op een diepgaand begrip van de bedrijfscontext en unieke uitdagingen.

De sleutel tot het realiseren van de transitie naar datagedreven werken en het overtreffen van organisatiedoelen.

Met capaciteit geven we sturing aan het beoogde digitaliseringstempo en invulling aan het gemis van kennis.

Assetrail schiphol-group nationaal-coordinator-groningen stichting-crow gemeente-utrecht kadaster

Capaciteit

In de keten van de bouwsector werken mensen. Het van de grond krijgen van ambities in de gebouwde omgeving vergt vanzelfsprekend de nodige capaciteit. Daar ontbeert het veel organisaties structureel aan. Het gevolg? Er zijn meer ambities dan mensen. Dan kun je genoegen nemen met minder…

… maar dat hoeft zeker niet! STARC levert slimme data-oplossingen waarmee organisaties met minder ‘handjes’ ambities kunnen waarmaken. Of het nu gaat om kostenbeheersing, het verschaffen van BI-inzichten of het kwalitatief maken van ruwe data; STARC zorgt ervoor dat je mensen vertrouwen hebben in data-oplossingen, jouw concurrentiepositie versterkt en ook op de (middel)lange termijn profiteert van efficiëntere, datagedreven werkprocessen.

Neem contact op

Kundige professionals

De continuïteit van organisaties in de gebouwde omgeving wordt gehinderd door een tekort aan gekwalificeerd personeel over de gehele breedte van het werkveld. Werkprocessen moeten, met andere woorden, efficiënter worden ingericht. Met het inrichten van slimme dataprocessen zorgen we ervoor dat de operatie gaat lopen als een geoliede machine. Kortom: met minder mensen, meer werk verzetten.

Om je te ondersteunen bij het implementeren van datagedreven werken, biedt STARC begeleiding en expertise op maat. Hierbij kun je denken aan geodata-oplossingen voor het koppelen van locaties voor asset management, het omzetten van Excel-rapportages naar geautomatiseerde Power BI-visualisaties en defectiviteitsanalyses. De mogelijkheden met data zijn nagenoeg eindeloos.

Aanpak

Onze aanpak begint met het grondig begrijpen van de bedrijfsdoelen en -processen. Vervolgens verzamelen we relevante data uit verschillende bronnen, zoals historische data, marktprognoses en klantvraag. Met geavanceerde analysetechnieken identificeren we patronen, trends en correlaties in deze data, waardoor we waardevolle inzichten genereren. Wij leveren de capaciteit en expertise in welke fase je ook instapt. We bieden de juiste bouwstenen om grip te krijgen op je processen.

Data ontsluiten

 • Data pipelines opbouwen (ETL). Zo leggen we de basis voor een solide data infrastructuur;
 • Prepareren van data. We schonen je data op, transformeren en structureren de ruwe data om deze geschikt te maken voor verdere analyse;
 • Dataverbanden leggen. Onze data scientists nemen het initiatief om data te analyseren en verbanden te ontdekken. Van daaruit worden nieuwe oplossingen toegepast en zelflerende data-modellen ontwikkeld.

Datavisualisaties

 • Kwaliteit optimaliseren. We controleren de nauwkeurigheid, volledigheid, consistentie en relevantie van de data alvorens deze in te zetten;
 • Analyseren en visualiseren van de data. We passen statistische analyses en modellen toe om patronen in data te ontdekken en er inzichten uit te halen. Daarvan creëren we vervolgens visuele representaties voor een duidelijke presentatieweergave.

Duurzaam bouwen

 • Zero emissie bouwplaats. Met slimme datakoppelingen tellen we samen met je af naar een net-zero milieu-impact;
 • Materiaalpaspoort. We ondersteunen je met het in kaart brengen van alle bouwmaterialen in een gebouw of kunstwerk en hun gebruikslocatie, met het oog op recyclebaarheid in de toekomst.

“Met STARC onthullen we de kostbare geheimen die data in zich bergt, en ontgrendelen we de potentie van onze assets. Samen bouwen we aan een slimmere, veiligere en leefbaardere Nederland, gedreven door data, minder incidenten en een lagere uitstoot.”

Marc van den Boogaard, founder STARC

Maak gebruik van onze expertise

Van een eenmalige opdracht tot langdurige fulltime samenwerking – je kunt in beide gevallen bij STARC terecht. Hoe het ook zij; wij zorgen ervoor dat je bouwprocessen doorgang vinden.

Kan STARC wat het belooft?

Als STARC zijnde zijn we ruim één jaar onderweg. Inmiddels bestaan we uit een team van meer dan 10 gedreven business en dataspecialisten. De meeste collega’s hebben een achtergrond in de gebouwde omgeving en Marc en Christiaan zijn inmiddels opgeteld ruim 34 jaar actief betrokken in de bouwwereld. We hebben alle kennis en kunde in huis om op maat gemaakte oplossingen te bieden die aansluiten bij de behoeften en doelstellingen in de gebouwde omgeving.

Hoe maakt STARC het verschil?

Wat ons onderscheidt, is onze verregaande kennis en kunde over de gebouwde omgeving gecombineerd met data(/IT). Daardoor nemen we beslissingen met vertrouwen. We geloven dat datagedreven besluitvorming niet alleen gebaseerd moet zijn op statistieken en analyses, maar ook op een diepgaand begrip van de bedrijfscontext en unieke uitdagingen.

Levert STARC standaard-pakketten?

We begrijpen dat elke organisatie uniek is en specifieke uitdagingen heeft. Daarom wordt er maatwerk geleverd, afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte van het bedrijf en de kennis die reeds in huis is op het gebied van data.

Vragen?

Neem contact op met

Marc van den Boogaard
E: m.vandenboogaard@starc.nl
T: 0625275185

Bel mij terug Wil je graag dat wij contact met jou opnemen? Laat dan hier je gegevens achter.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

De sleutel tot het realiseren van de transitie naar datagedreven werken en het overtreffen van organisatiedoelen.

Met capaciteit geven we sturing aan het beoogde digitaliseringstempo en invulling aan het gemis van kennis.

schiphol-group gemeente-utrecht dual-inventive Assetrail stichting-crow van den Herik

Capaciteit

In de keten van de bouwsector werken mensen. Het van de grond krijgen van ambities in de gebouwde omgeving vergt vanzelfsprekend de nodige capaciteit. Daar ontbeert het veel organisaties structureel aan. Het gevolg? Er zijn meer ambities dan mensen. Dan kun je genoegen nemen met minder…

… maar dat hoeft zeker niet! STARC levert slimme data-oplossingen waarmee organisaties met minder ‘handjes’ ambities kunnen waarmaken. Of het nu gaat om kostenbeheersing, het verschaffen van BI-inzichten of het kwalitatief maken van ruwe data; STARC zorgt ervoor dat je mensen vertrouwen hebben in data-oplossingen, jouw concurrentiepositie versterkt en ook op de (middel)lange termijn profiteert van efficiëntere, datagedreven werkprocessen.

Neem contact op

Kundige professionals

De continuïteit van organisaties in de gebouwde omgeving wordt gehinderd door een tekort aan gekwalificeerd personeel over de gehele breedte van het werkveld. Werkprocessen moeten, met andere woorden, efficiënter worden ingericht. Met het inrichten van slimme dataprocessen zorgen we ervoor dat de operatie gaat lopen als een geoliede machine. Kortom: met minder mensen, meer werk verzetten.

Om je te ondersteunen bij het implementeren van datagedreven werken, biedt STARC begeleiding en expertise op maat. Hierbij kun je denken aan geodata-oplossingen voor het koppelen van locaties voor asset management, het omzetten van Excel-rapportages naar geautomatiseerde Power BI-visualisaties en defectiviteitsanalyses. De mogelijkheden met data zijn nagenoeg eindeloos.

Aanpak

Onze aanpak begint met het grondig begrijpen van de bedrijfsdoelen en -processen. Vervolgens verzamelen we relevante data uit verschillende bronnen, zoals historische data, marktprognoses en klantvraag. Met geavanceerde analysetechnieken identificeren we patronen, trends en correlaties in deze data, waardoor we waardevolle inzichten genereren. Wij leveren de capaciteit en expertise in welke fase je ook instapt. We bieden de juiste bouwstenen om grip te krijgen op je processen.

Data ontsluiten

 • Data pipelines opbouwen (ETL). Zo leggen we de basis voor een solide data infrastructuur;
 • Prepareren van data. We schonen je data op, transformeren en structureren de ruwe data om deze geschikt te maken voor verdere analyse;
 • Dataverbanden leggen. Onze data scientists nemen het initiatief om data te analyseren en verbanden te ontdekken. Van daaruit worden nieuwe oplossingen toegepast en zelflerende data-modellen ontwikkeld.

Datavisualisaties

 • Kwaliteit optimaliseren. We controleren de nauwkeurigheid, volledigheid, consistentie en relevantie van de data alvorens deze in te zetten;
 • Analyseren en visualiseren van de data. We passen statistische analyses en modellen toe om patronen in data te ontdekken en er inzichten uit te halen. Daarvan creëren we vervolgens visuele representaties voor een duidelijke presentatieweergave.

Duurzaam bouwen

 • Zero emissie bouwplaats. Met slimme datakoppelingen tellen we samen met je af naar een net-zero milieu-impact;
 • Materiaalpaspoort. We ondersteunen je met het in kaart brengen van alle bouwmaterialen in een gebouw of kunstwerk en hun gebruikslocatie, met het oog op recyclebaarheid in de toekomst.

“Met STARC onthullen we de kostbare geheimen die data in zich bergt, en ontgrendelen we de potentie van onze assets. Samen bouwen we aan een slimmere, veiligere en leefbaardere Nederland, gedreven door data, minder incidenten en een lagere uitstoot.”

Marc van den Boogaard, founder STARC

Maak gebruik van onze expertise

Van een eenmalige opdracht tot langdurige fulltime samenwerking – je kunt in beide gevallen bij STARC terecht. Hoe het ook zij; wij zorgen ervoor dat je bouwprocessen doorgang vinden.

STARC verbindt

Met onze consultancydiensten profiteer je van de vele voordelen van datagedreven besluitvorming. Je verbetert de operationele efficiëntie, ontdekt nieuwe zakelijke kansen, kunt klantgedrag beter voorspellen en betere strategische beslissingen nemen. Hier zijn enkele specifieke voordelen die datagedreven besluitvorming met zich meebrengt:

 • Verhoogde grip op de operatie. Door gebruik te maken van feitelijke gegevens in plaats van aannames of intuïtie, kun je beslissingen nemen op basis van objectieve informatie.
 • Kostenoptimalisatie. Door data te analyseren, kun je inefficiënties en verspillingen in je bedrijfsprocessen identificeren.
 • Identificeren van trends en kansen. Data-analyse stelt je in staat om de slagingskans voor bijvoorbeeld tendering in kaart te brengen;
 • Klantgerichtheid. Door klantdata te analyseren, begrijp je beter wat klanten willen en nodig hebben.
 • Verbeterde besluitvorming. Door datagedreven inzichten te gebruiken, kun je beter onderbouwde beslissingen nemen. Zo kun je bijvoorbeeld beslissen welke onderhoudsfrequenties het meest effectief zijn op basis van historische data.
Neem contact op

Hoe maakt STARC het verschil?

Wat ons onderscheidt, is onze verregaande kennis en kunde over de gebouwde omgeving gecombineerd met data(/IT). Daardoor nemen we beslissingen met vertrouwen. We geloven dat datagedreven besluitvorming niet alleen gebaseerd moet zijn op statistieken en analyses, maar ook op een diepgaand begrip van de bedrijfscontext en unieke uitdagingen.

Wat levert een Business Impact Analyse op?

Of je nu een groot of klein bedrijf bent, bij STARC geloven we in het nemen van beslissingen op basis van feiten en trends. We verrijken het domein van de gebouwde omgeving met cijfers en statistieken. We werken samen met opdrachtgevers aan een zorgvuldig opgestelde Business Impact Analyse. De gemiddelde algemene kostenreductie van datagedreven werken over de gehele life-cyclus is 16%.

Direct impact ervaren? Naast een Business Impact Analyse kunnen we tegelijk aan de gang met een data quick-win. Met onze STARC-toolkit kunnen we binnen 3 uur een iteratie doen, waarna je meteen een data quick-win kunt ervaren. Met als doel om direct de voordelen van een data gedreven oplossing te ervaren.

Klik hier voor meer informatie over de Business Impact Analyse van STARC.

Levert STARC standaard-pakketten?

We begrijpen dat elke organisatie uniek is en specifieke uitdagingen heeft. Daarom wordt er maatwerk geleverd, afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte van het bedrijf en de kennis die reeds in huis is op het gebied van data.

Vragen?

Neem contact op met

Marc van den Boogaard
E: m.vandenboogaard@starc.nl
T: 0625275185

Bel mij terug Wil je graag dat wij contact met jou opnemen? Laat dan hier je gegevens achter.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

De gebouwde omgeving in beweging brengen.

Neem contact op

Datagestuurd bouwen, installeren en beheren.

Neem contact op

Van productpaspoort en grondstofbeheer tot BIM-oplossing.

Neem contact op

De energietransitie aanwakkeren en voortstuwen met data.

Neem contact op

Van ontwerp en framework tot concrete data-oplossing.

Neem contact op

Bouwstenen voor kwalitatief beheer en bemiddeling.

Neem contact op