Capaciteit

De bouw is mensenwerk. Het van de grond krijgen van bouwambities vergt vanzelfsprekend de nodige capaciteit. Daar ontbeert het veel bouworganisaties structureel aan. Het gevolg? Er zijn meer ambities dan mensen. Dan kun je genoegen nemen met minder…

… maar dat hoeft zeker niet! STARC levert de ‘handjes’ om je ambities waar te maken. Of het nu gaat om kostenbeheersing, het verschaffen van BI-inzichten of lastenverlichting onder het huidige personeel; STARC zorgt ervoor dat je beter kunt voldoen aan de marktvraag, jouw concurrentiepositie versterkt en ook op de (middel)lange termijn profiteert van efficiĆ«ntere, datagedreven werkprocessen.

Hoogste prefab bouwtoren NL

Geschikt personeel

De digitalisering van bouworganisaties wordt gehinderd door een tekort aan gekwalificeerd personeel op het gebied van ICT-oplossingen en bouwspecifieke kennis. Bovendien is de personeelsbezetting in veel organisaties ouder en vaak minder bekwaam in het omgaan met nieuwe digitale processen, wat tot interne weerstand leidt.

Om je te ondersteunen bij het implementeren van datagedreven werken, biedt STARC begeleiding en expertise op maat. We werken nauw met je samen om jouw behoeften en doelstellingen te doorgronden. Op basis hiervan ontwikkelen we een strategie die is afgestemd op je organisatiedoelen en leveren we praktische oplossingen die direct resultaat opleveren.

Ons verhaal STARC 3

Aanpak

Onze aanpak begint met het grondig begrijpen van de bedrijfsdoelen en -processen. Vervolgens verzamelen we relevante data uit verschillende bronnen, zoals historische data, marktprognoses en klantenvraag. Met behulp van geavanceerde analysetechnieken identificeren we patronen, trends en correlaties in deze data, waardoor we waardevolle inzichten kunnen genereren. Wij leveren de capaciteit en expertise in welke fase je ook instapt. We bieden de juiste bouwstenen om grip te krijgen op je bouwprocessen.

 • Fase: Data Engineering
  • Inwinnen van data: wat willen we weten en hoe gaan we dit meten?
  • Ontsluiten van data door middel van BI-tools, om deze vervolgens te bewerken, te valideren en te verrijken.
  • Tranformeren (en laden) van data, door verschillende databronnen te combineren via de daarvoor bestemde tools en methodes.
 • Fase: Data Analyse
  • Prepareren van data: opschonen, transformeren en structureren van ruwe data om deze geschikt te maken voor analyse.
  • Analyseren van data: toepassen van statistieken en modellen om inzichten en patronen in data te ontdekken.
  • Visualiseren van data: creĆ«ren van visuele representaties om de resultaten van analyses duidelijk te presenteren.
  • Controleren datakwaliteit: controleren van nauwkeurigheid, volledigheid, consistentie en relevantie van data.
  • Data Governance/Data Management: ontwikkelen en toepassen van beleid en procedures om de kwaliteit, integriteit, veiligheid en naleving van data te waarborgen.
 • Fase: Data Science
  • Prepareren van data: opschonen, transformeren en structureren van ruwe data om deze geschikt te maken voor analyse en modellering.
    • Data verzamelen: verzamelen van relevante databronnen voor het analytische proces.
    • Schoonmaken van data: identificeren en oplossen van inconsistenties, ontbrekende waarden en andere onregelmatigheden in de dataset.
    • Transformeren van data: omzetten van ruwe data naar een geschikte vorm voor analyse, bijvoorbeeld door normalisatie of aggregatie.
    • Valideren van data: controleren van de integriteit en kwaliteit van de data, inclusief het identificeren en corrigeren van eventuele fouten.
  • Modelleren van data: ontwikkelen en toepassen van modellen op de voorbereide datasets om inzichten en voorspellingen te genereren.

STARC verbindt

Bij STARC maken we gebruik van geavanceerde analysetools en modellen om de complexiteit van data te begrijpen en te beheersen. We helpen je bij het verzamelen, analyseren en interpreteren van gegevens om inzicht te krijgen in de huidige en toekomstige capaciteitsbehoeften. Op basis van deze inzichten ontwikkelen we scenario’s en plannen die je helpen om de middelen op een optimale manier in te zetten.

Werk samen met STARC

Neem contact met ons op om meer te weten te komen op het gebied van capaciteitsplanning. Samen kunnen we je bedrijf naar een hoger niveau tillen door middel van datagedreven beslissingen en optimale resourceplanning.

Neem contact op
Vragen?

Neem contact op met: Capaciteit

E:
T:

Bel mij terug Wil je graag dat wij contact met jou opnemen? Laat dan hier je gegevens achter.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan