Christiaan van Kouwen – STARC-founder

Christiaans vader, die net als veel andere Van Kouwens het ambacht van timmerman bekleedde en later opklom naar bedrijfsleider, nam hem al op jonge leeftijd mee naar de werkplaats. Met tot de verbeelding sprekende projecten op zijn naam, waaronder de trap van de Fata Morgana in de Efteling, was het voor de jongste drager van het familiewapen snel duidelijk: ook hij wilde iets iconisch realiseren in de bouw dat alle verwachtingen zou overtreffen. Dat werd STARC.

Samen successen boeken

Een van Christiaans grootste persoonlijke ambities voor STARC is om een kwaliteitsstempel te drukken op alles wat het bedrijf neerzet voor medewerkers en klanten. “In gesprekken met opdrachtgevers horen we dat we een fris geluid uitdragen. Ook sollicitanten geven dat aan. Men staat open voor onze werkwijze, die uitgaat van co-creatie en samen successen boeken.”

Meer werk verzetten met minder mensen

Het zijn diezelfde gesprekken met klanten die hem sterken in het besef dat de bouwsector nog een lange weg te gaan geeft. “Veel bouwbedrijven zijn gefocust op het aannemen van nieuwe mensen, niet op het efficiënter inrichten van werk. Het gevoel leeft dat er aldoor mensen nodig zijn om de groei bij te kunnen benen. Maar het ene hoeft het andere niet uit te sluiten. Met slimme datatoepassingen kan er meer werk worden verzet met minder mensen. De gemakkelijkste manier om geld te verdienen en winstgevender te worden, is door minder te verliezen. Daar zit de crux!”

Lees hier een uitgebreid interview met Christiaan.