Sam Kaandorp – Business Analist

Autodidact Sam heeft zijn sporen verdiend in de civiele techniek. Waar zijn voorgaande rol als Manager Projectbeheersing vooral technisch van aard was, draagt hij bij STARC een databril. “Het was eerder niet mijn core business, maar ik haalde wel veel voldoening uit bronnenonderzoek en data-analyse. Daar wilde ik verder mee. Die wens sloot mooi aan op de mogelijkheden binnen STARC.”

Beide talen spreken

Het werkveld is een feest van herkenning, maar de discipline is relatief nieuw voor hem. Hij noemt zijn projectachtergrond daarbij als een grote pré. “Werken volgens de DevOps-methode in scrumteams heeft echt een andere dynamiek dan werken met technisch managers en contractmanagers. Doordat ik beide ‘talen’ spreek, snap ik hoe besluitvorming in een proces werkt en ken ik de belangen van de stakeholders. Dat schakelt makkelijker.”

Zijn impressie van STARC is positief. “STARC ziet waar je potentie ligt en haalt echt alles uit je. Dat Christiaan en Marc je direct in vertrouwen nemen om bij te dragen aan de groei van deze startup, is tekenend voor de manier waarop ze in het leven staan. Ik kijk uit naar wat de toekomst brengt!”

Expertisegebieden

  • Domeinkennis: boven- en ondergrondse infra
  • Programmeertalen, software, frameworks: Python