Rob Peek – Sr. Developer en Data Engineer

Rob is een all-round data specialist, waarbij software development en data engineering het meest centraal staat in zijn ervaring. Hij kan zeer creatief en innovatief worden, zeker als hij de ruimte krijgt om grensverleggende oplossingen te bedenken.  

Veel datapotentieel voor de bouw

Wat Rob aanspreekt aan werken bij STARC? De datagedreven werkwijze en het feit dat STARC de impact van data heel zichtbaar maakt. “Hier staat centraal: wat kun je uit data halen? En niet: hoe verzamel je zoveel mogelijk data? Je hoeft niet te vrezen dat er een groot data warehouse wordt opgetuigd waar vervolgens niets mee gebeurt. Bij STARC komt de realiteit samen met de IT; dat vind ik heel interessant en is wat mij betreft een must. Ik geloof dat er voor opdrachtgevers in de bouw nog volop datapotentieel ligt om processen te moderniseren.”

Op-en-top gefocust

Rob heeft een enorme aanpakkersmentaliteit en bruist van ambitie. Geef hem het liefst een uitdaging waar nog geen praktische oplossing voor is, dan is hij in mijn element.
 
“Je hebt altijd een startpunt nodig, maar praktisch gezien kun je lang niet altijd direct van A naar B gaan”, aldus Rob. “Om tot de kern van complexe problemen te komen, zijn deeloplossingen nodig om het einddoel te halen, vergelijkbaar met hoe je een ui afpelt. Agile werken is de enige manier om resultaten neer te zetten.” Hij benadrukt het belang van focus hierbij. “Er zijn zat randzaken die je zicht kunnen vertroebelen. Goed hoofd- van bijzaken kunnen onderscheiden bepaalt het succes van je aanpak en de snelheid van opleveren.”

Expertisegebieden

  • Technologieën en tools: Java, CSS, HTML, Swift, iOS, Android Studio, PHP, Typescript/JavascriptP, React Native, SQL (T-SQL, Postgresql), Google firebase, NodeJS, Mendix Development, Python, AWS ECS, AWS S3, AWS Kinesis, Docker, C#, MongoDB, GEO-IT.
  • Data-expertises: software development, data engineering.