Gert-Jan van Lubeek – Sr. Business Analist

Gert-Jans motto? “Uitdagingen opzoeken om kansen te zien”. Dat doet hij door anderen te inspireren en vooruit te helpen door te innoveren. Met zijn persoonlijkheid en talenten is hij in staat om de aandacht van mensen naar zich toe te trekken, inhoudelijk de juiste snaar te raken en individuen en teams in de goede richting te leiden. 

Effectief inrichten van werkprocessen

Gert-Jan heeft een achtergrond in IT, architectuur en bouwkunde. Hij is in zijn element wanneer hij kan helpen bij het effectief inrichten van werkprocessen; zowel intern bij STARC als de bedrijven die STARC vertegenwoordigt. “Je krijgt hier volop de ruimte om te experimenteren en nieuwe ideeën te pitchen. Dat spreekt me enorm aan.”

Onbevangen een project ingaan

Gert-Jan neemt veel ervaring mee uit zijn voorgaande rollen als project- en procesleider.  Daar heeft hij ervaren dat een goed op elkaar ingespeeld team aan de basis staat van elk succes – zowel intern als bij klanten. Belangrijk daarbij is volgens Gert-Jan dat je open en onbevangen een project ingaat. “Met de insteek: het wordt hoe dan ook een succes, maar de route gaan we nog uitstippelen. Dat lukt alleen wanneer je elkaar bij elke stap betrekt en iedereen onderdeel maakt van dat succes.”

Hij vindt daarbij dat je je niet moet blindstaren op het behalen van quick-wins. “Met datagedreven werken maak je pas echt het verschil wanneer je voor de lange termijn gaat en klanten tot in de kern begrijpt. Wanneer ik met klanten om tafel zit, wil ik graag ervaren waar ze in hun business vastlopen, om vanuit daar te kijken wat er nodig is om vooruit te komen.”

Expertisegebieden

  • Domeinkennis: bouwkunde, architectuur, bouwlogistiek, nieuwbouw- en renovatieprojecten, parametrisch ontwerpen, traditioneel ontwerpen, aanbestedingen, projectmanagement (voorbereiding, uitvoering en beheersing van projecten).
  • Expertises: BIM, business analyse, Python en nog veel meer.