Erwin van den Berg – Data Scientist/Analist

GIS-specialist Erwin van den Berg weet als geen ander zijn weg te vinden in de complexe wereld van (geo)data. Erwin is vanuit de technische kant (civiele techniek) de datakant ingerold (geo-informatie). Hij weet hierdoor goed de brug te slaan tussen data en de praktische problematiek bij opdrachtgevers.

Waarde creëren uit geodata

Dat GIS zijn grote passie is heeft alles te maken met het dynamische karakter ervan. Erwin: “Data is bij GIS niet het doel, maar het middel; het grenst altijd aan een domein. Samenwerken met domeinexperts is dan ook essentieel om tot de gewenste oplossing te komen en waarde te creëren uit geodata. Dat maakt het een interessant werkveld!”

Duiding geven met overzichtelijke kaarten

Het visualiseren van data in kaarten geeft Erwin veel voldoening. “Je kunt je technische vaardigheden goed kwijt bij het inrichten van kaarten en de onderliggende automatiseringsprocessen. Door in het proces kritische vragen te stellen richting opdrachtgevers en daar analyses op los te laten, creëren we kaarten die overzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen zijn voor stakeholders.”

Expertisegebieden

  • Domeinen: infrastructuur, kunstwerken, water.
  • Programmeertalen, software, frameworks: ArcGIS, Python, Azure Cloud, R, QGIS, Git, Javascript, DevOps, AutoCAD, MS-Projects, MicroFEM, SOBEK suite.
  • Data-expertises: assetmanagement, data engineering, geodata toepassingen, GIS.