STARC bundelt krachten met Friday out of the Box

Door: STARC op 11 oktober 2023 STARC Friday out of the Box

Bij STARC begrijpen we dat het inzetten van data voor strategische groei niet alleen afhangt van slimme technologie, maar ook van menselijke inbreng. Voor ons is data dan ook meer dan enkel cijfers; data is de drijvende kracht achter een positieve teamspirit en bedrijfscultuur. Om deze menselijke connectie met data verder te versterken, zijn we een samenwerking gestart met Friday out of the Box. Het innovatiebureau uit Utrecht is expert op het gebied van mensgericht ontwerpen en ontwikkelen; daarvoor hanteert het methodes zoals design thinking. Hieronder delen we hoe we samen de brug slaan tussen technologische vooruitgang en de menselijke component.

De menselijke connectie met data versterken

Achter elke dataset, elk algoritme en elke technologische vooruitgang schuilt een menselijke visie. Het succes van een datagedreven aanpak hangt dus niet alleen af van de datakwaliteit, maar ook de manier waarop we deze informatie benaderen. Naast strategische groei gaat het ook om het optimaliseren van de manier waarop we data in ons dagelijkse werk toepassen. Het maakt de omgang met informatie gemakkelijker en effectiever. Samen met onze strategische partner Friday out of the Box zetten we nu een waardevolle stap richting een toekomst waarin technologie en menselijke betrokkenheid hand in hand gaan om nieuwe mogelijkheden te realiseren.

STARC Strong Toolbox

De eerste stap is al gezet. Met onze missie in het achterhoofd is het fundament gelegd voor STARC Strong. De achterliggende gedachte van STARC Strong is om een cultuur te ontwerpen en te ontwikkelen en deze te verankeren in de STARC Strong Toolbox. Deze toolbox maakt kennis gemakkelijker overdraagbaar en onze werkwijze tastbaarder en schaalbaarder. Deze aanpak garandeert een constante kwaliteit van dienstverlening in het groeiende STARC.

De eerste tool uit deze gereedschapskist betreft een interactieve workshop. Hiermee nemen we onze klanten op reis door de wereld van datagedreven bouwen. Door het organiseren van workshops laten we organisaties in de gebouwde omgeving kennismaken met de potentie van data. Dit vergroot hun databewustzijn en innovatiekracht, met het oog op doelgerichte en structurele groei.

Onze ambitie

De interactieve workshops zijn nog maar het begin. Samen met het enthousiaste team van Friday out of the Box bouwen we druk verder aan onze ambitie. Met als uiteindelijk doel: klanten met gepaste aandacht ondersteunen bij hun datavraagstukken. We ondersteunen onder andere op de volgende fronten:

  • Leidinggeven aan datateams. STARC beschikt over de juiste expertise in het leiden van data-teams. Zo kunnen we organisaties in de gebouwde omgeving kundig advies geven over de verzameling, analyse en interpretatie van data;
  • Creatief denken met data. Onze dataconsultants zijn in staat om buiten de geijkte paden te denken en onconventionele inzichten uit data te distilleren. Dit biedt onze klanten innovatieve oplossingen;
  • Opstellen van datastrategie├źn. Door het ontwikkelen van strategie├źn gericht op data, helpen we organisaties om gestructureerd en doelgericht met data om te gaan. Dit omvat onder andere het identificeren van relevante data en de vraag hoe deze data het beste benut kan worden.

Optimaal profiteren van data

Met onze strategische partner Friday out of the Box hebben we een blueprint opgezet om datavraagstukken mensgericht aan te pakken en optimaal te profiteren van de inzet van data. Veel dank aan het team van Friday out of the Box voor de creatieve inzichten en praktische begeleiding bij het verwezenlijken van onze ambitie.

Meer weten over onze samenwerking?

Maak kennis met STARC