Medewerkers van het eerste uur blikken terug op 1 jaar STARC

Door: STARC op 24 mei 2023

Op 1 mei 2023 bestond STARC precies één jaar. Een jaar waarin de contouren voor ons bedrijf zich steeds duidelijker aftekenden. In die periode is er een hoop gebeurd en hebben we de nodige nieuwe opdrachtgevers en collega’s mogen verwelkomen.

Nu, net een jaar verder, hebben we onze eerste verhuizing al achter de rug en kunnen we met het team een compleet elftal mét reservespelers opstellen. Onze ambitie om op Champions League niveau te spelen wordt langzaamaan bewaarheid en daar zijn we maar wát trots op en dankbaar voor. We hadden nooit kunnen staan waar we nu staan zonder de mensen die ons STARC maken.

Een terugblik van onze zes eerste medewerkers

Alle reden om de zes STARC-medewerkers van het eerste uur te bevragen hoe zij het avontuur bij deze startup tot dusver beleven.

Jacques Stuart, business analist bij STARC, omschrijft het STARC-avontuur als een positieve ervaring en is te spreken over de opdracht die hij nu heeft.

“Er begint echt een sfeer te ontstaan om gezamenlijk iets moois neer te zetten. Tot dusver heb ik heel veel geleerd en mezelf verder kunnen ontwikkelen. Wat ontzettend gaaf dat de organisatie zo hard groeit en je ziet dat steeds meer opdrachtgevers en collega’s geloven in de activiteiten waar STARC zijn tanden in wil zetten.”

Iris Scholten, data-analist bij STARC, werkt inmiddels ruim een half jaar bij STARC en dit bevalt haar erg goed.

“Er is veel ruimte voor eigen initiatieven en persoonlijk contact. De lijntjes zijn kort, ideaal! We hebben een leuk team met gemotiveerde en kundige mensen en kunnen daardoor veel van elkaar leren. Er is hier veel aandacht voor je ontwikkeling en toekomstdromen. Het geeft voldoening om mee te bouwen aan een bedrijf met zulke grote ambities.”

Erwin van den Berg, data analist en data scientist bij STARC, spreekt eveneens van een goede match.

“De tijd vliegt bij STARC! Hoewel ik tot dusver vooral bij één opdrachtgever aan de slag ben geweest, krijg ik veel mee van de ontwikkelingen binnen STARC. Marc, Christiaan en ook de andere collega’s zijn daar heel open in. Zo krijg ik toch goed mee waar iedereen mee bezig is. Ik kijk elke keer weer uit naar de STARC-dagen, waarin ik mijn directe collega’s weer zie, hoor welke uitdagingen er spelen en we leren van elkaars aanpak en inzichten.

Glenn Viveen, data analist en data scientist bij STARC, zegt dat het uitstekend bevalt en kijkt met een goed gevoel terug op zijn werkzame bestaan bij STARC.

“Hoewel onze opdrachtgevers allemaal deel uitmaken van dezelfde sector, is het klantenbestand bijzonder gevarieerd te noemen. De problemen en uitdagingen die bij elke klant spelen verschillen en ik houd wel van die afwisseling. Dankzij de vlakke structuur binnen STARC voelt de onderlinge communicatie met collega’s erg vertrouwd en is er veel ruimte voor de uitwisseling van ideeën.”

Jimmy Gijsel, data analist bij STARC, noemt het avontuur met STARC een bijzondere.

“STARC is mijn eerste fulltime werkgever na mijn studie. Wat er voor mij echt uitspringt is hoe mijn collega’s mij verwelkomden. En het gevoel dat er leeft om samen iets moois te bouwen. Ik voel een enorme drive om met STARC mee te groeien. Ik ben nieuwsgierig hoe snel STARC zich in zijn volgende levensjaar gaat ontwikkelen en wat voor moois er op ons pad komt.”

Boudewijn van Marwijk, data analist en softwareontwikkelaar bij STARC werkt nu al bijna een jaar bij STARC en dat bevalt hem naar eigen zeggen ontzettend goed.

“Ik mag werken aan uitdagende projecten, zoals het ontwikkelen van een dashboard voor een groot landelijk kennisinstituut. Hoewel het soms uitdagend is, kan ik hier mijn vaardigheden en kennis uitbreiden en mijn expertisegebieden verder uitbouwen. Ik kijk met tevredenheid terug op mijn tijd bij STARC, het werken met het team en ik ben enthousiast over toekomstige projecten voor klanten.”

Samen kundig groeien

Het team van STARC brengt een gemeenschappelijke visie en ambitie tot leven. Onze consultants gaan doelgericht te werk en vertrouwen op technische kennis en feitelijk oordeel om kundig advies en kwaliteit te leveren. We zijn tot op het bot gemotiveerd om op een intelligente manier impact te maken voor onze opdrachtgevers en de samenleving. Dat maakt ons STARC!

Herken jij je in onze visie en ambitie? Kom ons team versterken! Klik op onderstaande knop voor een actueel overzicht van onze vacatures.

Bekijk vacatures